Едни хвалят албанците, други се заричат да сменят гражданството си със сръбско и се чудят “слънцето на свободата

...
Едни хвалят албанците, други се заричат да сменят гражданството си със сръбско и се чудят “слънцето на свободата
Коментари Харесай

Люти битки в македонския фейсбук: “вадят докази” от Александър Македонски до Ванга, Сталин и Вучич

Едни хвалят албанците, други се заричат да сменят гражданството си със сръбско и се чудят  “слънцето на свободата ” ще ги огрее ли, или ще ги изпържи
Социалните мрежи в югозападната ни съседка остро реагираха и се препълниха от мнения по приемането на така наречен френско предложение и подписването на двустранния протокол сред България и Северна Македония в София от външните министри Теодора Генчовска и Буяр Османи.

Споровете кой печели и кой извърши “предателство ” по отношение на народа си потеглят с “докази ” още от времето на Александър Македонски, с каквито “античните македонци ” разполагат в обилие. В групите за

полемики се публикуват съмнителни документи отпреди

епохи, други пък се поясняват на който както му изнася, само че няма еднопосочно мнение дали подписът на външния министър Буяр Османи е в точния момент и вярно подложен.

Най-много поздравления получава той - министър Османи, който одобряващите френското предложение считат за главен мотор на реализиране на договореностите с България.

“Браво и единствено напред ”, написа Дореана Христова, Соня Кралевска добавя: “Поздравления, почитан министър Османи ”. “Този човек какъв брой потребни работи направи в дипломатически проект ”, горделив е Ангел Арсов.

Владимир Анастасов от Кочани намесва и Ванга: “Пророчеството на баба Ванга, че албанците ще спасят Македония, се осъществя. ” Това е във връзка освен на албанския генезис на министър Османи, само че и поради обстоятелството, че в македонския парламент френското предложение бе подкрепено и от албанските партии.

“Браво на албанците, европейски настроени, знаят история си, не се боят от някакви фашистки призраци ”, написа Плавен Ваташки, а Антонио Дацов добавя, че “като не може българите да се схванат с македонците, ще се схванат с албанците ”.

Надим Каралиовски също пуска поздрави: “Браво на Буяр.

Класически нокаут в първия рунд за глупаците Мицко и Апасиев ”

За водачите на ВМРО-ДПМНЕ и “Левица ” Християн Мицкоски и Димитър Апасиев има отзиви, че са “контролирани, подчинени и дирижирани от Вучич и Шешел ”.

Стоян Рашков вади даже документ, че прадядото на Мицкоски бил воин от Българската войска по време на Първата международна война, “най-вероятно пратен за да се бори срещу българизацията ”, иронизира Рашков.

Тони Коцев, който е измежду радетелите за положителни българо-македонски връзки, споделя диалог с другар, който му споделил: “Тони, всичко, което пишеш, е тъкмо, но ти си от Щип, македонец, не би трябвало да пишеш такива работи ”. “Да укривам, да неистина ли? Трябва ли да не преставам да пиша за това, което знам за историята, или да неистина? ”, дава отговор Коцев.

Поздравления получава и министър председателят Димитър Ковачевски. “За толкоз пай интервал подобен триумф!

Ще бъдеш отбелязан като най-успешния премиер на Македония,

единствено продължавай по този начин ”, написа Вангелина Христовска.

Благойче Тутевски натъртва и на идните месеци: “Следва най-тежката есен и зима в историята на света. Ако не сме в Европейски Съюз и в случай че не стартираме договаряния, в които ни признават като македонци с македонски език и еднаквост, какво мислите, приятели, накъде ще върви тази страна с Мицко и Апасиев? Руски алианс ли ще вършим, а пък сме член на НАТО? ”.

Съмнения дали това е положително, или не за македонците показва Гордана Волчева: “Ново слънце на свободата - я ни огрее, я ни изпържи ”.

Във форумите е цялостно и с крайни отзиви и обети към ръководещите в Македония.

“Бял ден да не видите от днес нататък ”,

зарича се Катерина Нечовска, а Тони Павлевски е безапелационен: “Продадохте името, а в този момент и идентичността. Историята ще ви запомни като най-големите предатели ”.

Крайни съперници на френското предложение излизат с хрумвания като събиране на петиция за участие на РСМ в БРИКС (организация на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) и Евро-азиатския стопански съюз, като отговор на “унизителните условия на Европейски Съюз ”.

Дори напомнят, че първият евразиец, обединил Европа и Азия, бил Александър Македонски

“Ние естествено принадлежим там - на благосъстоянието на култури и нации ”, се споделя в пост на “Родина Македония ”.

Гоце Трайковски показва подозрения, че Буяр Османи е “платен, с цел да почнеш да правиш федерализация на Македония и част от нея да се причисли към Косово ”.

Дискусията в мрежата одумва и езика, на който приказват и пишат край Вардар. Рики Андов проповядва тезата, че “прагенезата на българите е татаро-монголска, езика го одобряват от македонците и българите в XII век говорили на татаро-монголски ”.

Бисер Банчев се пробва да ограмоти съперника си: “Климент и Наум ги прати българският цар Борис Климент в Охрид, Наум остава в Плиска, след това в Преслав основава преславската книжовна школа, а Климент - Охридската школа, кирилицата е в границите на българската страна - четете истината с обстоятелства, промити сръбски мозъци ”.

Малина Донева изрича състрадание към съседите: “Колко рани носи този народ? Броил ли ги е някой? Как ще се лекуват язвите му в този момент? ”.

“Много рани носи, само че лекуването е едно!

Да одобри този народ истината за себе си и да остави Титовите лъжи,

дава рецепта Станислав Михайлов. Валери Петков изрежда обстоятелства и прави извод, че “македонисткият режим в Македония е чист фашизъм ”.

“Първо - звездата от Вергина заменя пречупения кръст. Второ, всички хора с българско съзнание се репресират - преследване от работа, висене по пандизите и ликвидиране.

Трето, нема нито един българин на висока служба - ни служители на реда или пожарникари. Четвърто - уволняват се от работа такива, които демонстрират и най-малка благосклонност към България. Пето - българските монументи на починали бойци се унищожават необмислено.

Шесто - старите надписи на църквите, където написа ктиторите “българи ”, съзнателно се заличават. Българите са членове на НАТО и Европейски Съюз, а в случай че бехме фашисти, зер щеха да ни одобряват ”, написа Петков.

“Имате година да влезете в пътя или назад при Тито ”, дава ултиматум Хайг Симонян. Христо Христов още веднъж напомня историческата истина: “Докога ще се самозалъгвате? Вие сте комунистическо създание ”.

А Герасим Гаврилов дава отговор: “Хахаха, шизофрени бугарчета. Каракачанов друго кажува - вика дека бугарите се по@бани ”.

Не липсват и такива, които се заричат да се откажат от македонско гражданство,

най-малко скрити зад анонимността на обществените мрежи. Диме Диме е един от тях: “И в този момент сме Бугари, а Ковачевски? Колко ви заплатиха? Окрадохте всичко и в този момент ни шиткате.

В понеделник променям поданството си на сърбин, хърватин. Още когато Заев си приказваше с Бойко Борисов без преводач, знаехме какво ще извършите ”.

Йован Горанов дава решение на разногласията: “Предлагам на сите македоноиди да си пият хапчетата и да одобряват горчивата истина ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР